Ons Traject

Ons doel is om in een tijdsbestek van 13 weken jou op te leiden tot allround klantenservice medewerker. Hiervan besteden we de eerste 5 weken aan theorie en de andere 8 weken aan praktijk.

Tijdens de theorie komen de volgende onderwerpen aan bod: De kennis van een klantcontactcenter
Gespreks- en luistertechnieken, vraagtechnieken en de gespreksfasen, Oplossingsgerichtheid en communicatiedeskundigheid,
Belangrijke wet en regelgeving.

De theorie bestaat uit drie volledige dagen. Daarbij komt krijgt de kandidaat huiswerk mee. Deze neemt ongeveer 5 uur per week aan thuisstudie in beslag.

Tijdens de praktijk wordt er geoefend met telefoneren. Hierbij wordt de geleerde theorie in de praktijk toegepast. Denk hierbij aan een marktonderzoek, waarbij jij klanten belt over vragen betreft een product. Of organisaties ondervraagd wat de afspraken zijn rondom thuiswerken.

Beide onderdelen worden afgesloten met een examen. Indien beide onderdelen succesvol zijn afgerond krijg je een erkend KSF (Klantenservice Federatie) certificaat, dit certificaat is op MBO niveau 3 ingeschaald. Met dit certificaat ben je als deelnemer optimaal voorbereid om de arbeidsmarkt (weer) te betreden! Wanneer het theorie examen of het praktijk examen niet met een voldoende worden afgenomen is er de mogelijkheid om deze onderdelen apart van elkaar te herkansen. Voor ieder examen onderdeel is er een herkansing.

Doel van het branchecertificaat

Door middel van het KSF branchecertificaat worden de volgende doelen gerealiseerd, namelijk:

  • Het borgen en ontwikkelen van de kwaliteit van klantcontact;
  • Werken aan een geschikte beeldvormingen van een klantcontactcenter;
  • Potentiële medewerker aantrekken en behouden voor deze sector.

Kortom, het doel van het branchecertificaat is: met een branchecertificaat wordt een basiskwaliteit van jou als medewerker gegarandeerd. Met het branchecertificaat garandeert de KSF het basisniveau van een (potentiele) medewerker die te werk gaan/zijn binnen een klantcontactcenter. De klant ervaart hierdoor een basisniveau aan klantvriendelijkheid, deskundigheid en oplossingsgerichtheid bij het contact met jou als de klantcontactmedewerker.

Naast dit certificaat bereiden we je ook voor op het sollicitatiegesprek en zorgen we ervoor dat het cv wordt aangepakt en verbeterd. En niet te vergeten, we gaan op bezoek bij een aantal potentiële werkgevers, zodat je alvast kunt oriënteren wat je graag wil en wat voor bedrijf het beste bij je zal passen. Door de persoonlijke aanpak kunnen wij voor jou een specifieke route uitstippelen om het traject met succes af te ronden.

Om in aanmerking te komen met dit traject wordt er minimaal MBO niveau 1 denkniveau gevraagd van de kandidaat.

Ommekeer biedt jou een eerlijke en oprechte steun, waarbij persoonlijke aandacht en ontwikkeling voorop staat.